Zuidwestelijke Dolomieten

Trenntino
Trentino

De provincie Trentino heeft een zeer uitgebreide en goed verzorgde website waarop de informatie steeds up-to-date terug te vinden is, óók (deels) in het Nederlands. U vindt er alles over fietsen, wandelen, diverse vormen van watersport, bergbeklimmen, enzovoorts. Bovendien is het mogelijk om eenvoudig de eventuele websites en de e-mailadressen te achterhalen van de toeristenorganisaties in de regio.

Inleiding

Alles wat zich ten zuiden van Egna bevindt en het gebied westelijk daarvan zou men kunnen betitelen als de zuidwestelijke Dolomieten. Het behoort niet meer bij Zuid-Tirol, maar toch ook weer wel. We kregen al eerder te maken met de vraag hoe we onderscheid zouden kunnen maken tussen de gebieden. Wat de taal betreft vormt dat geen enkel probleem: in de zuidwestelijke hoek van de Dolomieten wordt Italiaans gesproken (maar u kunt er met Duits in de meeste gevallen, zéker bij de officiële instanties, wel terecht). Organisatorisch wordt het echter nog ingewikkelder: Trento, in het uiterste zuiden is de hoofdstad van de provincie Trentino en samen met Zuid-Tirol vormt dat een autonoom gebied. Dus: Zuid-Tirol is als provincie autonoom maar vormt weer een administratieve eenheid met de provincie Trentino die op zich ook weer autonoom is. Trento ten slotte, is de hoofdstad van de regio Zuid-Tirol/Trentino.

Als u het nog kunt volgen… Gelukkig hoeft u zich het hoofd er niet over te breken bij uw bezoek aan het zuidwesten van de Dolomieten. Behalve Trento gaat u natuurlijk ook een kijkje nemen in het gebied rond Madonna di Campiglio waar de echte bergbeklimmers en winntersporters ook alles vinden voor een geslaagde vakantie. Misschien is deze zuidwesthoek wel uniek in Europa, alle vormen van bergsport kunnen hier beoefend worden. Als uitgangspunt voor een ontdekkingsreis kiezen we voor Trento.

Inlichtingen:
Trentino Sviluppo SPA
Via Fortunato Zeni 8  I-38068 Rovereto (TN)
tel. 0039 (0)464 - 443 111
www.trentinosviluppo.it/en  [email protected]

of

Trentino Marketing
Via Romagnosi 11 I-38122 Trento
www.trentinomarketing.org of www.visittrentino.it/nl/chi_siamo

Via de laatstgenoemde site krijgt u tal van adressen van lokale toeristenorganisaties in het Trentinogebied.

 

 

 

Bestemmingen in de zuidwestelijke Dolomieten

  • Rondje Zuidwestelijke Dolomieten

    Gruppo di Brenta
    Een rit van bijna 150 kilometer stelt u in de gelegenheid om een duidelijk beeld te krijgen van dit gedeelte van de Dolomieten. U rijdt rond het Parco Naturale...
  • Trento

    De dom op de Piazza Duomo
    Eigenlijk moet u Trento gezien hebben en het zou jammer zijn als u uw vakantie in dit gebied beëindigde zonder er geweest te zijn. De stad, zusterstad van Bozen...