Openbaar vervoer

Houd er rekening mee dat in de meeste bussen, trams en treinen geen contant geld meer wordt geaccepteerd. Daarentegen kun je bijna wel overal met de creditcard (Visa / Mastercard) betalen. De handigste site voor het plannen van je reis per openbaar vervoer is www.resplus.se.

Voor treinreizen is de grootste aanbieder de voormalige staatsspoorwegmaatschappij Statens Järnväger (www.sj.se). Kaartjes kun je online, bij terminals in de treinstations en bij balies kopen. De website geeft ook aan als je met een regionale aanbieder reist.

Houders van een Zweeds mobiel nummer kunnen het ticket zelfs als sms-biljet ontvangen. Door een simpele, tweeletterige code naar een nummer te sms, ontvang je per omgaande je buskaartje op de mobiel. Je rekent de doorgaans 20 kronen (circa 2 euro; 50 cent goedkoper dan in de bus) voor een binnenstedelijk kaartje af via de maandelijkse telefoonrekening. De sms-biljetten zijn onder meer voor Uppsala, Gävle, Stockholm en Göteborg te koop.

Reacties

Geachte, Ik heb vele verschillende soorten openbaar vervoer sites bezocht om uit te kunnen zoeken welke bus we moeten nemen om op de plaats van bestemming te komen. Ik heb daar helaas niets over kunnen vinden. We komen op 10-09-2013 aan op vliegveld Arlanda in Stockholm en willen met het openbaar vervoer naar O’Learys in Heron City. Welk openbaar vervoer is daarvoor het handigste en goedkoopste vragen wij ons af. Hopelijk kunt u ons daarmee helpen. Vriendelijke groeten Rene

Beste Rene, wij hebben jouw vraag doorgestuurd naar onze auteur. Wij hopen zo snel als mogelijk is antwoord te krijgen. Mvg. Team VakantieArena